Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


~Sminkelés Menete~ :$

A SMINKELÉS MENETE


A bőr védelme, előkészítése

Arctejes, tonikos lemosás, hidratálás.(alkoholmentes tonikkal)
Zsíros bőr esetén, ha tartós sminket készítünk, egy pakolást teszünk fel, ami beállítja a bőr megfelelő víz-, és zsírtartalmát.
Erős hámlás esetén megfelelő nedvességpótlás után, a felső hámréteget le kell dörzsölni!
(nagyon hámló bőrt nem lehet szépen alapozni) Enyhe hámlásnál bőrradír használata szükséges. Száraz bőr esetén hidratáló -nem túl zsíros- krémet kell bemasszírozni.
Ha nagyon száraz, cserepes a száj bebalzsamozzuk. Sminkeseknek vannak erre megfelelő, azonnal ható hidratáló, vérbőség fokozó és enyhén szájduzzasztó balzsamjaik.
Ha vörös, eres a szemfehérje különböző nyugtató hatású szemcseppek használata indokolt.

 

Arc anatómia

Magában foglalja az arc csont-, és izomrendszerét. Tehát megfigyeljük az arc nagyságát, domborulatait és formáját.A bőr tónusát, az alapszínezetét és jellegét.
A szemek, szemöldök, és a száj formáját.

 

Bázis (arcformálás)

Az arcformálás azt jelenti, hogy bizonyos trükkök segítségével az arcon optikailag elkendőzünk valamit, vagy épp hozzáteszünk valamit. Ezt a megfelelő helyeken alkalmazott világos, és sötét színárnyalatokkal érhetjük el. A túlságosan mélyen fekvő területek optikai kiemelését világos tónusokkal segíthetjük elő. A világos-sötét hatásokat megfelelően elhelyezni a kívülállóknak szinte teljesen lehetetlen, de a profiknak is kényes feladat.


Alapozás

Természetesen sok mindentől függ!(a vendég ruházata, a smink viselése…)
Mindig a hajtövekig, fülig és áll alá lehúzva foltok nélkül, aprólékosan végezzük.
Hogy milyen alapozót választunk, attól függ, hogy milyen hatást akarunk kelteni.(természetesnek tűnjön a bőr, vagy inkább hibátlannak, tökéletesnek, egyenletesnek) Az alapozót lehetőleg kis mennyiségben vigyük fel a bőrre, inkább több vékony rétegben, mint egyetlen vastag mázként.


Púderezés

Fontos a jó minőségű anyag használata, amely lágy, finom tapintású, aprószemcsés, és homogén, ez biztosít matt és bársonyos felületet az arcnak.
A púder többre képes, mint eltüntetni a zsíros csillogást.
A púder rögzíti az alatta lévő alapozót, és kitűnő szemhéjárnyékoló alap (előkészíti a bőrt a színek, festékfelvitelére). A púderrel könnyedén lehet korrigálni a rosszul sikerült színátmeneteket az arcpírnál, és a szemhéjfestéknél. A púder nem csupán a bőr zsírrétegét szívja be magába, hanem az izzadságcseppeket is (némiképp hűt is). Felhordásának többféle módja ismeretes, de semmiképpen nem szabad kenni.


 
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 39828
Hónap: 214
Nap: 5